Epic Games Store'da Oyun Yayınlamak: Adım Adım Rehber
Epic Games Store Neden Tercih Edilmeli?
Başvuru Süreci: Adım Adım
Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Gereksinimler
Fiyatlandırma ve Yayın Stratejisi
Bağımsız bir geliştirici olarak oyununuzu geniş kitlelere ulaştırmanın en etkili yollarından biri Epic Games Store'da yayın yapmaktır. EGS, dünya genelinde 230 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısıyla indie oyun geliştiricileri için ciddi bir fırsat sunar. Peki süreci nasıl işler?
Epic Games Store Neden Tercih Edilmeli?
Steam'in %30'luk komisyonuna kıyasla Epic, geliştiricilere %88 gelir payı sunar. Unreal Engine kullanan geliştiriciler için bu oran daha da avantajlı hale gelebilir. Bunun yanında Free Games programı sayesinde oyununuz milyonlarca kullanıcıya ücretsiz sunulabilir; bu da organik tanıtım açısından güçlü bir fırsattır.
Başvuru Süreci: Adım Adım
- Epic Games Developer Portal'a Kaydolun: dev.epicgames.com/portal adresinden ücretsiz hesap oluşturun.
- Yayıncı Sözleşmesini İmzalayın: Ödeme ve vergi bilgilerinizi girerek Epic Dağıtım Anlaşması'nı kabul edin.
- Oyun Sayfanızı Oluşturun: Ürün adı, açıklama, ekran görüntüleri ve sistem gereksinimleri gibi mağaza listeleme bilgilerini doldurun.
- Build'i Yükleyin: Epic'in sunduğu BuildPatch Tool aracıyla oyun dosyalarınızı portala yükleyin.
- İnceleme Sürecini Bekleyin: Epic ekibi teknik ve içerik incelemesi yapar. Bu süreç genellikle birkaç hafta sürer.
Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Gereksinimler
EGS'nin bazı teknik ve içerik politikaları vardır. Oyununuzun:
- Rating bilgisi (IARC sistemi üzerinden otomatik alınabilir) içermesi,
- Başarım (Achievement) desteğinin bulunması (zorunlu değil ama önerilir),
- Epic Online Services (EOS) SDK entegrasyonunun yapılmış olması (çevrimiçi özellikler için)
...gibi kriterlere dikkat etmeniz süreci hızlandırır. Teknik detaylar için resmi dokümantasyona göz atın: Epic Games Store Geliştirici Dokümantasyonu
Fiyatlandırma ve Yayın Stratejisi
Fiyatınızı belirlerken bölgesel fiyatlandırmayı (regional pricing) aktif etmeniz, özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlarda satışlarınızı artırabilir. Erken Erişim (Early Access) modeliyle çıkmak da topluluk geri bildirimi toplamanın etkili bir yoludur.
Oyununuzu mağazaya almak kadar, mağaza sayfasını doğru optimize etmek de o kadar önemlidir. Kaliteli ekran görüntüleri ve açıklayıcı bir trailer, tıklanma oranınızı doğrudan etkiler.
EGS'de başarılı olmak için yalnızca teknik adımları değil, topluluk yönetimi ve lansman öncesi pazarlama stratejilerini de planlamanız gerekir. Oyununuzu Discord, Reddit ve oyun geliştirme forumlarında tanıtmaya erken başlayın.